Klantenservice

Veelgestelde vragen

Verkleuren de sieraden?

Gold en silver plated sieraden zullen na een tijd verkleuren. Hier staan een aantal tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Als je in aanraking komt met chemische producten doe je sieraad dan af
  • Let op parfum en andere cosmetica. Zorg dat parfum en haarlak niet op je sieraad gespoten wordt
  • Doe tijdens het douchen of zwemmen het sieraad af, zorg dat het niet in contact komt met water
  • Doe tijdens het sporten je sieraad af, zorg dat het niet in contact komt met zweet
  • Doe tijdens het slapen je sieraad af
  • Bewaar je sieraden in een doosje of zakje
  • Maak je sieraden schoon met een zachte doek

 

Stainless steel / roestvrijstaal sieraden verkleuren niet.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Pakket zonder track en trace: De verzending van alleen sieraden kost €2,- voor bestellingen van minder dan €15,-. Bestellingen boven €15,- worden gratis verzonden. Wanneer je pakket kwijt raakt bij de post kunnen wij het niet traceren en krijg je geen vergoeding wanneer het niet aan komt. De verzending is goedkoper dan met track & trace maar wel op eigen risico. 

 

Pakket met track en trace: De verzending voor een pakket met track en trace kost €4,95 en is gratis boven de €50,-.  Bij kleding is de verzending €4,95 en boven de €70,- is de verzending van kleding gratis. Wanneer je kiest voor verzending met track & trace en je pakket is niet aangekomen, kunnen wij dat traceren en vergoeden. 

 

Wanneer je items retourneert waardoor het uiteindelijke bedrag niet op het benodigde bedrag voor gratis verzending uitkomt geldt de gratis verzending niet. De verzendkosten worden dan afgetrokken van het bedrag dat je terug krijgt. 

 

Hoe wordt je bestelling verzonden?

We versturen je bestelling met Post NL in een pakketje dat door de brievenbus past. 

 

Wat is de levertijd? 

Je bestelling wordt als je voor 17:00 bestelt de volgende werkdag verzonden. Daarna is de levertijd 1 tot 5 werkdagen naar Nederland en 5 - 8 werkdagen naar België. De levertijden kunnen afwijken wanneer er vertraging is bij Post NL.

 

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?

Helaas is het niet meer mogelijk om je bestelling te wijzigen of annuleren na verzending. Wanneer je bestelling nog niet verzonden is kun je contact opnemen met ons via info@laurasjewellery.nl

 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Bestellingen kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Stuur een mail naar info@laurasjewellery.nl met je ordernummer en de items die je wilt retourneren. Oorbellen kunnen niet geretourneerd worden vanwege hygiëne. De verzendkosten worden niet vergoed. 

 

Mijn bestelling is kapot aangekomen

Het kan voorkomen dat items kapot gaan tijdens verzending. Wanneer een item kapot is sturen we een kortingscode van het bedrag van dat item + de verzendkosten. Neem contact op via info@laurasjewellery.nl, stuur ons een foto van het kapotte item. 

Mijn product is kapot gegaan nadat ik het heb gedragen

Wanneer je binnen 1 maand na aankoop van het product contact met ons op neemt zullen wij een kortingscode naar je sturen t.w.v. het product + de verzendkosten. 

 

Ik wil met jullie samenwerken

Dat is mogelijk wanneer je voldoet aan onze eisen. Meer informatie kun je vinden op onze collab-pagina.  

 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Wanneer je bestelling betaald is ontvang je altijd een bevestigingsmail. Is dit niet het geval? Kijk dan bij je ongewenste mail of check of je het juiste email-adres hebt ingevuld. Je kunt altijd contact op nemen over de status van je bestelling via info@laurasjewellery.nl